Когато става въпрос за колаген, моята спонтанна асоциация е за здрава, бляскава и стегната кожа. И това са само малък брой от предимствата на този вълшебен протеин – колагенът. Той участва в състава на хрущялите, сухожилията и костите, отговаря за еластичността на тъканите и органите, и слепва клетките в тялото. Затова допълнителното му набавяне е абсолютно задължително, ако искаме да бъдем по-подвижни и да намалим риска от усложнения в състоянието на костите и ставите. Всеизвестен факт е, че след 25-годишна възраст производството му в тялото започва да намалява с 1.5% на година, а след 40 години колагенът се изчерпва с по-бързи темпове от тези на производството му. Своевременното суплементиране носи редица ползи за тялото ни:

  • хората, които някога са се занимавали със спорт, знаят колко трудно се възстановяват сухожилията и мускулите от една дори лека травма.
    Аз имам личен опит с разтегнато сухожилие и ако бях открила навреме правилният за мен колаген, травмата щеше да отмине значително по-леко.
    Изследванията показват, че колагенът намалява болките в ставите и възпаленията и дори лекува дегенеративни заболявания като остеоартрит.
  • подобрява еластичността и вида на кожата. За мен, като жена, това е едно от приоритетните качества на колагена. Забавя процесите на стареене и по този начин можем да се радваме по-дълго на здрава, млада, хидратирана и гладка кожа. Повлиява се положително дори състоянието на дълбоките бръчки.
  • помага при вечната борба с целулита. Нека си признаем, всяка от нас в определен период е била засегната от това загрозяващо бедрата ни бедствие. Поради специфичната си функция да държи кожата стегната, колагенът пречи на повърхностната мастна тъкан да образува т.нар. „портокалова кожа“.
  • по-здрави кости. Много ценно и важно свойство на колагена е да помага и предотвратява загубата на костна маса чрез увеличаване на плътност й, което пък от своя страна прави костите по-нечупливи.

Но как да се ориентираме в морето от изобилие на марки, видове, цени и състав, което залива пазара? Самата аз в началото изпитвах затруднение да избера най-подходящият и добър колаген. Пробвала съм повечето известни марки на пазара, предлагащи качествен колаген и си мислех, че суплементирам правилно. Така беше допреди половин година, когато попаднах на We Collagen, който е официален представител на бранда Skin Collagen ® от Финландия и реших да пробвам техния продукт. След първия месец текстурата на кожата е видимо подобрена и тонизирана, а състоянието на целулита значително повлияно. Самата финландска фирма има дългогодишен опит в производството на хранителни добавки, а продуктите от серията Колаген са сертифицирани и изработени по ЕС стандарти. Освен това се изработват от високо качество патентован материал и всички продукти са подходящи за мъже и жени над 20 години. Много ми допадна и идеята на бранда да раздели продукта според специфичните нужди и индивидуални предпочитания на всеки от нас. Предлага се колаген за кожа, кости, стави, тяло. Независимо дали имате конкретни нужди или просто искате да поддържате здраво тяло, тези продукти ще ви помогнат да го направите по възможно най-добрия за вас начин. Не се колебайте да потърсите съвет и съдействие от прекрасния екип на We Collagen, които винаги са изключително компетентни, отзивчиви и любезни.

Малък съвет от мен – приемайте вашият колаген сутрин на гладно с чаша вода, за по-бързо усвояване или добавен към сутрешното ви смути, или закуска.

А вие приемате ли колаген и доволни ли сте от него?


Като подарък за всички Вас, които полагате допълнителни грижи за здравето на тялото си, екипът на We Collagen подарява 10% отстъпка с код ZLATOMIRA.


Write A Comment