Пever settle for less than your dreams, somewhere, sometime, someday, somehow you’ll find them.“/ „Никога не се примирявайте с нещо по-малко от мечтите ви, някъде, някога, някак ще ги постигнете.“ (Даниел Стийл) с такива думи ви посрещат на това уникално място, където най-добре можете да усетите величието и красотата на този остров.



Хотел Цезар Август разполага с най-впечатляващата локация на остров Капри. Първите данни за съществуването му датират от началото на 19 век като вила, собственост на заможен немски джентълмен, интелектуалец и творец. По-късно мястото е трансформирано в гостоприемница, предлагаща подслон за работниците, изграждащи пътя между Капри и Анакапри.

В началото на 20 век, прогоненият от Русия принц Емануил Булак, купува вилата и я преобразява в център за изкуство и култура. Негова е и идеята за емблематичната статуя на Цезар Август в края на огромната тераса. Принцът е вярвал, че именно той, а не синът му Тиберий е бил владетел на остров Капри и го е прославил. Самата статуя сочи към прочутата вила Йовис – любимата резиденция на Тиберий.



Днес хотел Цезар Август е собственост на неаполитанската фамилия Синьорини и съвсем заслужено се нарежда сред най-луксозните места в света, където ще ви накарат да се почувствате като част от голямо италианско семейство!

Write A Comment