Има места по света, които те карат да изпитваш нещо много специално и почти мигновено те усмихват. Места, където си „у дома“ далеч от дома. Щастлива съм от факта, че няколко пъти съм изпитвала подобни чувства и този път си говорим за Лондон.



Всичко тук ми харесва – красивите сгради с уникален архитектурен стил, забързаният трафик и дори пешеходците, които пресичат на червено, до красивите символи на града, останали през вековете. Атмосферата на този град е изумителна. Едновременно забързан и спокоен, дъждовен и слънчев, модерен и античен. Still London, but better!



Едно от нещата, които винаги съм искала да направя е да мина през красивия Хайд парк, където свободно се разхождат завидно количество катерици. *Никога не отивайте там с празни ръце, ако искате да ви посрещнат подобаващо. Всякакви ядки са любими на тези пухкави животни, които без да уговаряте много, ще ви се зарадват в момента, в който отворите храната 😉


Друго красиво и спокойно място за разходка е Сейнт Джеймс парк, който се намира в централната част на Лондон и е най-старият от кралските паркове. Разполага с малко езеро, в което свободно обитават любопитни пеликани, а откриващата се гледка към Бъкингамския дворец е впечатляваща.



Ще завърша днешния ден от 32 етаж на The Shard. Препоръчвам ви да се настаните удобно в кафе-ресторанта на Aquashаrd. Гледката, която ще се разкрие оттам за вас е нещо, което няма да забравите дълго време. Tower bridge, забързаното City, Биг Бен, Уестминстър са само част от уникалната картина.



*Виж и любими места в Лондон тук

Write A Comment