А

ко ви предстои полет, макар и кратък, е нужно да подготвите добре кожата си. И когато казвам това имам предвид да я подготвите преди полета си.

Самолетът въобще не мястото да й правите подхранващи и овлажняващи маски и да слагате серуми. Въздухът в кабината е изключително сух, ако ще ви е по-лесно да си го представите помислете си за въздуха в пустинята – същото е! На следващо място толкова е мръсно в самолетите, че въобще не искате всички тези бактерии да имат досег с продуктите ви за лице и със самото ви лице 😉

Напоследък, особено в инстаграм пространството, можете да видите много момичета, които препоръчват да използвате подхранващи шийт маски и серуми по време на полет… Ако причините по-горе не са достатъчни да ви спрат, нека ви кажа още – в момента, в който сложите подхранваща маска, серум или крем и особено ако съдържат хиалуронова киселина, те имат нужда от влага, за да свършат „работат си“ и тъй като няма как да вземат от въздуха необходимата им влага (просто защото в кабината тя липсва) ще я извлекат от кожата ви… накрая ще се окаже, че сте дехидратирали и излишно пресушили кожата си.

Можете да избегнете всички тези драми, като просто се погрижите ден преди това или дори вечерта преди полет.

Това, което аз обичам да правя е преди нанасяне на подхранващите си продукти да почистя добре кожата, за да извлече тя максимума от последващата грижа. Дали ще използвате дълбоко почистваща маска като тази от Neutrogena с киселини, за която толкова пъти съм ви разказвала в инстаграм или ще ексфолирате кожата е въпрос на личен избор.



След това пристъпвам към дълбоко хидратираща маска, която да овлажни добре кожата. Тук имам два големи фаворита, едната е маската на Dior, която обгръща лицето с толкова фин и изискан аромат, че веднага се потапяте в истински, домашен спа релакс. Това е един от продуктите с моментален ефект върху кожата – гладка и изравнена повърхност, сияен тен, свежа, уплътнена и изключително хидратираща за лицето. Можете дори да я оставите за цялата вечер и да я отмиете на сутринта, няма да запуши порите, а и веднъж нанесете ли я няма да искате да я свалите. Втората ми предпочитана маска е от серията на Garnier – шийт маски, които отново са с видимо действие. Лесни за поставяне, ефективни и не заемат никакво място дори в багажа.



На следващо място точно преди полета, за допълнителна хидратация, слагам серум или есенция с високо съдържание на овлажняващи агенти. Ако преценя, че това ми е достатъчно спирам дотук. Като допълнителна стъпка мога да сложа дълбоко хидратиращ крем или да останете само с него без серум, всичко зависи от кожата и състоянието й, но не се страхувайте от „наслояването“, когато не сте прекалили с продуктите те само ще се допълват един – друг.



На последно място, но не и по важност е слънцезащитата. Особено при дневен полет кожата ви не е защитена от UVA лъчите и това налага да не пропускате тази стъпка.

Ако пътувам на дълго разстояние и имам изчакване между полетите, обикновено обичам да се освежавам като почистя лицето и отново нанеса овлажняващ крем. Това ме кара да се чуваствам една идея по-свежа и подготвя кожата ми за следващия полет.

Не забравяйте и кожата на тялото, тя също има нужда от допълнително внимание. Естествени масла или по-плътни кремове за тяло са чудесна грижа.

Et voila! Bon voyage!

Write A Comment