Тези дни се замислих за всички хубави спомени, които пазя в сърцето си и които ми помагат да преминавам през трудните моменти, които всеки от нас преживява от началото на тази обещаваща и така чакана Нова година… и поглеждайки назад изпитвам нищо повече освен Благодарност.

Искрена и огромна Благодарност за храната, която имам възможност да избирам и която храни тялото ми, за топлия и уютен дом, за любовта и подкрепата, за всички хубави моменти на безгрижие споделени с приятели на чаша маргарита без да се налага да я сърбам през маска. За невероятните и вълшебни пътешествия, придружени от любим човек, за смеха и радостта, за малките изненади, за красиво и неочаквано цвете, подарено без повод „просто, защото е сряда!“… За семейството, за мама и тате, които последно видях и гушнах през юни 2019г., пътувахме заедно до Франция и това беше един от онези вълшебни и магични моменти, които не забравяш, защото са толкова истински, без сценарии и уговорки, без условия и очаквания.Събуждах се още преди първия слънчев лъч и слизах в градината, а мама, сякаш прочела мислите ми беше вече там. С направени коси и задължителното червило „Хайде, взимай кафе и идвай да сътворим деня преди всички надути французи да са станали!“. И говорехме с часове и смеха ни ставаше още по-весел и шумен сред възмутените и тихи, вече закусващи в мълчание les français. Тате идваше, за да каже „Добро утро на най-красивите момичета“ и се заемаше да инспектира местния мед и винаги достигаше до извода, че по-хубав и вкусен от неговия няма. Няма нищо по-хубаво и сладко от сътвореното с любов и желание! И не подозирах колко вълшебен ще е денят, през малки и тесни улички, носещи аромата на току-що изпечен croissant au chocolat, а обядът можеше да продължи цял ден или докато има розе на масата с гледка към най-красивото шато, разположено като корона на отсрещния хълм.А онези лавандулови полета, на които може да ви отведе само любимият мъж, който „въпреки егото си прави вътрешни компромиси за мен. Те не са велики заради размера си, а са велики защото ги прави тихо… помислил е върху желанията ми и ги е направил свои„… те са още пред очите ми и зная, че ще ги видя пак и ще усетя топлото и наситено ухание на нежна лавандула във въздуха и трептящото и вибриращо усещане на радост, веселие, безгрижие и Благодарност!

И накрая ако имате поне един човек, скъп и мил, за когото да сте благодарни, макар да не е на един поглед разстояние – благодарете му! Обадете му се! Кажете му колко е важен за вас.

След всяка буря изгрява слънце! Топло, нежно и галещо слънце и то носи надеждата, че всичко хубаво ни предстои!Благодаря!

Write A Comment