Умело подбраната форма и цвят на шапката я правят не просто случаен аксесоар, а завършващия щрих към всеки тоалет. Лично аз свързвам шапката с лятото, Сен Тропе, Бриджит Бардо, студено розе, синьо райе и безкрайни яхтени партита. И ако и вие сте на тази вълна ви предлагам няколко модни съвета за вечното le chapeau.



„Personally, I believe that a woman without a hat is not completely dressed.“ Christian Dior , Мосю Диор оставя следа във висшата мода и с увлечението си по красивите шапки, специално изработени в ателието на френския дизайнер. Ръчно направени, с бродерия, с вградени цветя или широка лента, те са предпочитан моден акцент сред жените.

Дали ще изберете широкопола шапка или такава с малка периферия, на цветя или ще предпочетете да поставите шал за разкош е въпрос на личен избор и стил. Все пак има и правила, които е добре да съобразите при избора си.



Пропорциите й трябва да отговарят на пропорциите на тялото и формата на лицето ви. За високите жени се препоръчват шапки с широки периферии, докато за слабите и нисички дами периферията не бива да надхвърля широчината на раменете.




Визьорите, които отново станаха тренд през последните две години, създават по-спортна и лежерна визия.

Носете шапки момичета! C’est tres chic!

_____________________________________

Много харесвам тазикомбинирана шапка

Тазиплетена шапка

И тазишапка с контрастна лента

 

Write A Comment