Италия освен с паста, пица, хубаво вино, красива природа и безкрайни езера е и безспорно модно вдъхновение. Все пак тя е родина на едни от най-значимите имена в модата като Джани Версаче, Долче и Габана, Пиер Карден, Валентино Гаравани.

Жените в Италия са винаги на токчета, дори когато им се налага да прекосят целия град седнали на някоя „Веспа“.


Красивата кожена чанта и големите очила са вечните модни аксесоари. Ако италианците знаят едно нещо, то е че всеки изглежда по-добре в чифт слънчеви очила, дори когато вали… или е мрачно.


Материята на дрехата е от съществено значение и ако искате да подражавате на този стил, заложете на ленените и ефирни материи през лятото и на кашмирените пуловери през зимата. Хубавата и качествена материя е тази, която прави от семплата кройка да изглежда като дизайнерска изработка.

Не се престаравайте с облеклото си. Less is more. Понякога чифт дънки, тениска и червено червило е всичко, от което имате нужда.

Нещо, което кореспондира и с моята философия за дрехите е, че италианките не вярват в специалните поводи. За тях всеки ден е специален и всеки ден е повод да носят новите си дрехи.

Вие имате ли си любим стил? Кои са вашите модни икони?

Write A Comment