Санторини е необикновено място. Част от многобройните Цикладски острови, които според легендата били създадени от бог Посейдон и се отличава с черните си пясъчни земи, обграждащи шепа море с невероятно наситен син цвят. Боядисаните в искрящо бяло къщи на столицата Тира са накацали по вулканичните скали високо над морския бряг – като захарни кристалчета по повърхността на шоколадова торта.



Този остров е толкова красив и пленяващ, че не зная откъде да започна. Едно е сигурно обаче, надмина очакванията ми многократно. Дали заради непринудеността на интериора, изобилстващ от снежно-бели сгради, прегърнати от кичестите цветове на Бугенвилии на фона на безкрайното море, или безумно вкусната храна.

Препоръчвам ви да дегустирате характерното за региона десертно вино Винсанто, наслаждавайки се на едни от най-красивите залези, които този остров може да ви подари.



Направете си и дълга разходка от столицата Тира(Фира) до съседното градче Имеровигли, романтичният център на острова или както го наричат „Терасата на Егейско море“, заради покоряващите морски гледки. По пътя ще видите и прекрасни църкви в цикладски стил, кокетни местенца за хапване и ще се разминете с едни от най-популярните особи – магаретата на Санторини.

Тук почти на всяка крачка се предлага под наем всякакъв транспорт, от скутери до мини джип и с тях можете да обиколите целия остров. Ако обаче сте любители на екстремните усещания, магарешкият превоз ще ви предостави тази екзотична нотка 😉



Акротири е следващото селище тук, което впечатлява и респектира с историята си. Древно минойско средище, което е било погребано под тонове пепел през 1500г. Пр. Хр., омагьосва с тишината и безвремието, в което те потапя. Ако искате да останете встрани от целия шум на острова, то това е вашето място.



Няма как да пропусна и великолепната Ия! Това е най-популярното място на Санторини, известно с най-красивите си залези – преливаща симфония от цветове, която ознаменува края на един вълшебен ден.



Архитектурата е от бели и цветни сгради, сякаш издълбани в скалите и с малки подобни на лабиринт улички, които ви водят до църкви, симпатични кафета, магазини… или частни домове.



Островът предлага и красиви плажове, можете да избирате между Черен, Бял или Червен плаж. Моят любим е Периса с черен пясък, балдахинови легла, безкрайно море и много коктейли…



Next -> Миконос

Write A Comment