Добре дошли в Миконос!

Може би най-купонджийският остров сред Цикладите. Кристални води, красиви пясъчни плажове, варосани сгради в типичен архитектурен стил, вкусна храна и 300 слънчеви дни са вашето „голямо лудо гръцко бягство“.

Сред най-известните забележителности на острова са старинните Вятърни мелници, емблематични за Миконос.



Хората тук разказват, че когато възрастна двойка почине, превръщат къщата в параклис/църква. Шегуват се, че има 365 църкви  – по една за всеки ден от годината.



Разхождайки се из уличките на града може да срещнете популярният пеликан Петрос, превърнал се в един от символите на Миконос. Дали е само легенда или не, само местните знаят.



Островът изобилства и от плажове за всеки вкус. От шумните Paradise и Super Paradise beach, където алкохолът се сервира вместо кафе, до тихият и спокоен Platys Gialos beach. Ако сте любители на водните спортове, дайвинга или риболова, то това място ще ви изненада с изобилието от атракции, които предлага.



Little Venice/Малката Венеция е комплекс, част от къщи във венециански стил, построени от богати морски търговци през 16век. Сега там може да откриете разнообразие от ресторанти, клубове и симпатични кафета. И ако сте късметлии ще участвате съвсем случайно (или пък не) във филмова продукция.



Нощният живот на Миконос е толкова популярен, че известното fashion дуо, създатели на модния бранд Dsquared2, Дан и Дийн прекарват тук част от лятната си ваканция и дори посвещават цяла модна колекция, вдъхновени от очарованието  на острова. Като заговорихме за мода не мога да не спомена красивите и ръчно направени обувки, който изкушават на всяка крачка. Занаятчийството тук е с дълбоки традиции и майсторите ревностно пазят тайните си.



Дали ще предпочетете спокойна атмосфера с вкусна храна и чаша вино, или шумно парти, което започва на обяд и свършва с първия слънчев лъч не зная! Но каквото стане на Миконос, си остава на Миконос!



Write A Comment