Париж е любов!

Париж е дом. Париж е място на мечти, мода, култура и много история. Пътешествие без начало и край…

Известен като Градът на светлината, за мнозина Париж е притегателен център и най-красивото сити в света. Изобилие от забавления и забележителности ще ви държат будни до сутринта. Неподражаемите френски бутици ще ви очароват с винаги актуалния френски chic, а малките кокетни кафета, вдъхновявали писатели, художници и бохеми са запазени непокътнати и до днес и носят полъха на една отминала епоха.

Лувърът и Пале Роял, Шанз Елизе, Айфеловата кула, Монмартър и Сакре Кьор, платц Пигал са едни от емблематичните места в Париж и ако идвате тук за първи път вероятно вече са в списъка ви за задължителни места за посещение.

Признавам си не съм в града за първи път, но някои от тези места са ми особено любими и винаги се връщам за доза парижко вдъхновение. Allez!


Предлагам ви да тръгнете от Лувъра – една от съкровищниците на Париж. И ако никога не сте заговаряли французин, трябва да знаете, че няма да получите и капка внимание ако не ползвате вълшебната думичка „Bonjour!“

В непосредствена близост до Лувъра е един от любимите ми ресторанти „Lou Lou“. Кухнята е изключително вкусна, а мястото разполага с външна градина с гледка към Айфеловата кула.
На пешеходно растояние е и Пале Роял (Кралският дворец)
Angelina е едно от сладките символи на Париж и дано да сте си оставили място за десерт, защото ще искате да опитате от всичко.
Сен Жермен е може би най-очарователния квартал на Париж. Изобилства от малки занаятчииски магазинчета, книжарници, бистра и за мен това е мястото, на което се усеща истинският дух на града.
Кафе дьо Флор е било предпочитано място за Жан-Пол Сарт.

Споделете си разходка по Сена при залез с любим човек…

Вземете си пресен хляб, нещо сладко и…
…си направете пикник в огромните слънчеви паркове.
Градините на Люксембург са идеалното място за това.
Jardin du Luxembourg
Jardin du Luxembourg
Jardin du Luxembourg
Изгубете се в малките улички на града, там са скрити най-големите съкровища.


From Paris with Love!

Write A Comment