Локация – Азия, Индонезия, о.Бали. Не подозирах колко различна, далечна, екзотична и впечатляваща е Азия, докато не я посетих. Естествено бях натоварена с много очаквания кое от кое по-идеалистично, романтично и някак… нереалистично. Едно е сигурно обаче, много харесах културата, хинду религията, хората и изобилието от прясна и свежа храна.

Колкото и натоварено да изглежда ежедневието на тези хора, те не спират да се усмихват, да искат да предложат помощта и услугите си. Сякаш им е непознато чувството на отегчение, нервност и припряност. Дали бяха разбрали, че най-голямата и важна цел в живота на човек е да служи, но не в смисъла да слугува, а да допринася за щастието на другите. Щастие, което се отразява и се връща многократно към този, който е спомогнал за него.



Но нека поговорим за нещата, които задължително трябва да вземете със себе си, ако искате да направите престоя си на тропически остров възможно най-приятен и комфортен.

1. Удобни обувки. Споменах, че е остров нали? За да се насладите максимално на престоя си и същевременно да се чувствате комфортно, забравете за токчетата. Няма да ви липсват, а и не мисля, че високи обувки и тропически остров са синоними изобщо.



2. Слънчеви очила. Of course! Уверете се, че сте прибрали в багажа си поне един чифт от любимите си sunnies.



3. Шапка. Абсолютно задължителен аксесоар, ако не искате да прегреете на слънце. На пазара има такова разнообразие от модели и цветове, че това само би направило визията ви още по-завършена.



4. Репелент против комари и насекоми. Не мога да ви опиша цялото разнообразие от всякакви малки летящи, пълзящи и хапещи гадинки. По-добре бъдете подготвени! После ще ми благодарите.



5. Много и различни рокли и къси панталонки. Удобни са, лесни за носене, не заемат място и в същото време придават женствен и непринуден завършек.

Вземете доброто си настроение, слънчеви усмивки и хубавият престой ви е гарантиран. Bon Voyage!


Write A Comment