Когато става въпрос за грижа за кожата, моите тайни оръжия са хидратация, блясък и мекота. Днес ще си говорим точно за тях. Правилото, което следвам е, че няма как да имаш хубава кожа, ако тя не е добре хидратирана. И то никога не ме е подвеждало. Колкото и освежаващи процедури да правите, маски и различни трикове за тонизиране, истината е, че ако кожата ви е дехидратирана, нищо от това по-горе няма да има ефект. Сивеещият и вял вид са първите симптоми за това. За щастие има и изпитани методи за бързо подобряване вида на кожата.Нека да започнем от любимия ми продукт за бърза #SOS грижа – Clinique Fresh Pressed 7 day system с витамин C. Вълшебна емулсия, която е събрала най-чистия и усвоим витамин C, за да го достави в най-свежия му вид директно на вашата кожа. Серумът е добре замислен идеен продукт на американския бранд и иновативната му концепция ме спечели от първото нанасяне. Когато решите да използвате продукта просто трябва да натиснете оранжевия бутон на флакона, който ще смеси прахообразния витамин C и течната емулсия. Et voila! Имате току-що забъркан еликсир специално за вас и срокът му започва да тече не от момента на поставянето му на козметичния рафт, а когато вие решите.Бустърът изсветлява и озарява тeна на кожата, сякаш сте й сервирали прясно изцеден сок от портокали. *Малко предупреждение за всички с чувствителна кожа – тъй като тук витамин C е в доста високи количества, е възможна алергична реакция.
От същата серия може да закупите и сашета с витамин C с измивен продукт на прах. Той е още по-лесен за употреба, тъй като е разделен да еднократни дозички и единственото, което трябва да направите е да отворите сашето и да го нанесете на лицето си с малко вода. Кожата става гладка и мека като на бебе, видимо по-озарена и освежена. Определено е game changer и спасение в последния момент преди важно събитие.Следващият серум, който заслужава внимание е Хиалуроновата киселина. Нейните супер сили са известни с това, че могат да задържат вода 1000 пъти над собственото си тегло. Кралицата на хидратацията има и известни особености, за които трябва да внимавате. Молекулите на хиалуроновата киселина са твърде големи и не могат да преминат през порите на кожата. Оставайки на повърхността може да изтегли влагата от кожата и моментно да я усетите по-хидратирана, но всъщност, когато я измиете ефектът ще е обратен. Избирайте внимателно подобни серуми и задължително се консултирайте. Един такъв продукт, който е съобразен с тези особености и е разработен от специализиран медицински екип е Хиалуронова киселина 2% + Б5 на The Ordinary. Тази формула използва три различни форми на ХК с различни молекулни тегла, за да предложи хидратиране в дълбочина, без да извлича водата от кожата. Нанасяйте сутрин или вечер преди основния си крем, или самостоятелно. Важно при серумите е да ги разнасяте с потупване върху кожата, за по-доброто им усвояване.Последен, но не по важност е антиоксидант, който имах желание да пробвам отдавна. Говоря за Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% на The Ordinary. Феруловата киселина и ресвератрола са мощни антиоксидати, феноли, съдържащи се в клетъчните стени на растения като ориз, пшеница, овес, фъстъци, портокали, червено грозде. Серуми от този вид неутрализират свободните радикали и подпомагат изграждането на колаген. Формулата е с доста висока концентрация, което допринася за укрепване на кожата спрямо факторите на околната среда, които влияят върху страреенето й. Пигментните петна също се повлияват добре, а еластичността на кожата е оптимизирана.
Консистенцията тук е по-мазна и аз предпочитам да го нанасям само вечер, и то самостоятелно. От компанията препоръчват да е първа стъпка, преди всички oil based формули и кремове.Вие как освежавате кожата си? Имате ли си любими серуми?

2 коментара

  1. Страхотно четиво. Пробвала съм серумите на some By Mi с екстракт от Yuja и ефектът е наистина добър при мен. Препоръчаха ми SNP като корейски бранд и със сигурност ще им обърна внимание скоро.

    • Благодаря и извинявам се за късния отговор! Да, корейската козметика е много любима и за мен. Съставът им е нещо, което ме спечели и си заслужава всеки похарчен лев. Поздрави!

Write A Comment